Uitgever Ubisoft heeft zijn excuses aangeboden voor de problemen die Assassin's Creed: Unity teisteren. De game is volgens velen nauwelijk speelbaar.

Ubisoft biedt zijn excuses aan in een blogpost. Woensdag werd tevens een patch uitgebracht die meer dan driehonderd bugs zou verhelpen, waaronder de bug dat spelers vast kwamen te zitten in een hooibaal en opnieuw moesten beginnen.

Assassin's Creed: Unity kampt sinds de release met technische problemen waardoor de game met veel haperingen draait. Het aantal frames per seconde is bij veel gamers laag en daalt op sommige momenten, waardoor het spel stottert en voor een korte periode onspeelbaar wordt.

"Namens Ubisoft en het complete team van Assassin’s Creed wil ik hier mijn oprechte excuses voor aanbieden. Deze problemen kwamen je spelplezier niet ten goede en verhinderden velen van jullie om de game optimaal te kunnen ervaren", aldus Ubisoft Nederland. Volgens de uitgever zijn de meeste problemen inmiddels opgelost.

Om spelers tegemoet te komen, stelt Ubisoft de Dead Kings-dlc voor Assassin's Creed Unity voor iedereen gratis beschikbaar. Houders van een seizoenspas kunnen daarbij uit zes titels een gratis Ubisoft-game uitkiezen.

Video: Assassin's Creed: Unity

Assassin's Creed: Unity vermaakt ondanks problemen