Video's van bouwgame Minecraft op Youtube zijn inmiddels in totaal al ruim 47 miljard keer bekeken.

Dat meldt het online videobedrijf Octoly.

In het rapport staat dat er tot aan juni van dit jaar al meer dan 30,8 miljard keer naar Minecraft-filmpjes is gekeken op Youtube. 

Van die 30,8 miljoen views waren er 183 miljoen voor officiële video's van ontwikkelaar Mojang. Dat betekent dat het overgrote deel van de bekeken filmpjes gemaakt is door de community van het spel.

Inmiddels is het totaal aantal views gestegen tot boven de 47 miljard. Daarmee is Minecraft de populairste game op Youtube, gevolgd door de Grand Theft Auto- en Call of Duty-serie met respectievelijk bijna 12 miljard en 10,2 miljard views. 

Bestverkochte game

Minecraft is ook een van de bestverkopende games ooit, met in juni van dit jaar al bijna 54 miljoen verkochte exemplaren. Het spel is verkrijgbaar voor vrijwel alle pc's, spelcomputers, smartphones en tablets, behalve Nintendo- en Windows Phone-apparaten. 

Ontwikkelaar Mojang en het Minecraft-merk werden eerder dit jaar overgenomen door Microsoft voor een bedrag van 2,5 miljard dollar. De studio is al begonnen met een Minecraft voor Windows Phone.

Minecraft: In vijf jaar van blokkendoos naar goudmijn