Blood Sport neemt bij de speler automatisch bloed af als degene tijdens het gamen door een kogel wordt geraakt.

De mensen achter het Kickstarterproject voor Blood Sport willen 250.000 dollar ophalen om een apparaat te bouwen waarmee verschillende spelers via Blood Sport kunnen gamen.

Blood Sport werkt middels de trillingen in de controller. Arduino-hardware registreert deze trillingen, die in first person-shooters veelal betekenen dat de speler door een object is geraakt, zoals een kogel of granaat. Bij elke trilling wordt er bloed afgenomen. Hoe langer de trilling, hoe meer bloed.

Blood Sport is geschikt voor alle games waarbij de controller trilt als de speler wordt geraakt.

De Arduino-hardware houdt ook bij hoeveel bloed er is afgenomen. Spelers moeten eerst hun leeftijd, gewicht en medische aandoeningen invoeren, waarna de hardware automatisch berekent hoeveel bloed iemand tijdens het gamen mag verliezen.

Het bloed wordt opgeslagen in een bloedzak die door ziekenhuizen kan worden gebruikt. Het doel van Blood Sport is om evenementen te organiseren waar gamers hun bloed kunnen doneren tijdens het gamen, om op deze manier bloeddonatie meer aandacht te geven.

3 januari

Het financieringsdoel van 250.000 dollar moet op 3 januari zijn behaald. Als dit het geval is, bouwen de mensen achter Blood Sport het apparaat waar verschillende spelers tegelijkertijd mee kunnen gamen en bloed doneren.

Blood Sport zal vervolgens met het apparaat door de Verenigde Staten gaan reizen en afspraken met de medische en gamewereld gaan maken.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets

De vijf meest lucratieve Nederlandse Kickstarters