De donderdag gelanceerde vijfde uitbreiding voor World of Warcraft, Warlords of Draenor, kan rekenen op veel klachten van spelers. 

Het forum van ontwikkelaar Blizzard stroomt vol met betalende abonnees die hun frustraties uitten over de lancering van de uitbreiding.

Deze zou voor lange wachtrijen op de verschillende servers van het spel zorgen, omdat veel nieuwe en bestaande spelers tegelijkertijd willen spelen. 

Dat zou vervolgens weer tot aanzienlijke netwerkvertraging leiden, wat het spel voor sommigen slecht speelbaar maakt. World of Warcraft vereist namelijk constant een verbinding met het internet om alle input van spelers in output op het scherm te kunnen vertalen.

Bugs

Verder zou Warlords of Draenor enkele ingrijpende bugs introduceren, zoals personages die vast komen te zitten en niet meer los te krijgen zijn.

Verder krijgt een aantal spelers de melding dat hun personage niet gevonden kan worden, dat terwijl anderen hem of haar nog wel in het spel als online zien en aan kunnen spreken.

Dat zou volgens Blizzard komen doordat de ontwikkelaar enkele servers opnieuw op heeft moeten starten. Het bedrijf is op de hoogte van de problemen en zegt te werken aan oplossingen voor de verschillende problemen die spelers ervaren.

Diablo 3

Blizzard kampte met soortgelijke lanceringsproblemen toen het in mei 2012 het langverwachte derde deel van Diablo uitbracht. Ook toen waren de servers lange tijd overbelast.