Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Grand Theft Auto 5

GTA 5 krijgt online Heists in volgende grote update

De langverwachte Heist-missies voor GTA Online, het multiplayergedeelte van Grand Theft Auto 5, worden toegevoegd via de eerstvolgende grote update van het spel.
Door NU.nl

Dat meldt ontwikkelaar Rockstar Games op zijn website. 

Het is nog niet bekend wanneer de update wordt uitgerold, maar dat gebeurt sowieso pas nadat Grand Theft Auto 5 wordt uitgebracht voor Playstation 4 en Xbox One. Die versies liggen op 18 november in de winkels. De Heist-missies worden ook aan de Xbox 360- en Playstation 3-versie toegevoegd. 

De online Heists zijn vergelijkbaar met de Heist-missies in de singleplayer van het spel, waarbij meerdere mensen samen moeten werken om een overval tot een goed einde te brengen.

In de singleplayer zijn dat deels computergestuurde personages, maar in GTA Online bestaat het team van overvallers volledig uit spelers.

De Heist-missies voor het multiplayergedeelte zouden oorspronkelijk al afgelopen zomer worden toegevoegd, maar werden uitgesteld omdat Rockstar meer tijd nodig zou hebben.

De ontwikkelaar noemt ook nu weer geen exacte datum. Wel gaf het enkele statistieken vrij over GTA Online. Zo hebben naar verluidt 33.834.423 spelers de multiplayer geprobeerd, met in totaal 249 verschillende landcodes, waaronder Vaticaanstad en Antarctica.

Aanbevolen artikelen