Nvidia's gamestreamingdienst Grid, ook wel de 'Netflix voor games' genoemd, gaat deze maand van start in de Verenigde Staten, waarna Europa volgend jaar volgt.

Dat meldt Nvidia op zijn blogDaarmee gaat Nvidia de concurrentie aan met Onlive, dat sinds 11 november van dit jaar in Nederland beschikbaar is.

Grid komt vooralsnog alleen beschikbaar als gamestreamingdienst voor de Shield-handheld en Shield Tablet. Deze apparaten kunnen al games vanaf een pc streamen, maar via Grid wordt het ook mogelijk om games vanuit de cloud naar de handheld of tablet te streamen. 

De gamestreamingdienst lijkt grotendeels op Playstation Now, dat ook games uit de cloud naar Sony-apparaten streamt. "Maar Playstation Now is gebaseerd op Playstation 3-chips, die Nvidia zo'n tien jaar geleden heeft ontwikkeld", laat Phil Eisler, manager bij Nividia, aan Recode weten.

Aanbod

Het aanbod van Nvidia Grid bestaat momenteel uit twintig games, waaronder de twee Batman Arkham- en Borderland-games en Saints Row: The Third.

Grid komt beschikbaar als gratis previewversie voor de Nvidia Shield Tablet en Shield-handheld en blijft tot de eerste helft van 2015 gratis te gebruiken. De abonnementsprijs van de gamestreamingdienst is nog niet door Nvidia bekendgemaakt.

Review: Nvidia Shield Tablet is een indrukwekkende tablet voor gamers

Hands-on: Nvidia Shield is gedurfde Android-handheld