De Xbox One van Microsoft is inmiddels bijna tien miljoen keer verscheept.

Dat meldt het bedrijf op zijn officiële Xbox-blog.

Het aantal verkopen aan consumenten ligt vermoedelijk nog iets lager. Microsoft heeft bijna tien miljoen consoles verkocht aan bedrijven die het apparaat verkopen, maar die zijn vermoedelijk nog niet allemaal doorverkocht aan consumenten.

In de VS zijn de verkopen van de Xbox One sinds 2 november verdrievoudigd, stelt Microsoft. Op die datum werd 50 dollar van de prijs afgehaald, waardoor het apparaat nu 349 dollar kost.

Playstation 4

In de afgelopen twee weken is de Xbox One dan ook meer verkocht dan de Playstation 4 en Wii U, stelt Microsoft. Sony maakte in augustus al bekend dat de Playstation 4 tien miljoen keer was verkocht aan consumenten.

Dat apparaat was dan ook lange tijd in meer landen verkrijgbaar, waaronder Nederland. De Xbox One kwam hier twee maanden geleden pas uit na een grote vertraging.

De Playstation 4 was toen al bijna een jaar verkrijgbaar en heeft dus een grote voorsprong op de Microsoft-console op kunnen bouwen. In Nederland is de prijs van de Xbox One bovendien niet verlaagd en blijft de adviesprijs 399 euro, gelijk aan de prijs van de Playstation 4.

Review: Xbox One flink verbeterd voor Nederlandse lancering