Assassin's Creed: Unity bevat microtransacties om upgrades in de game sneller te verkrijgen. De online winkel hiervoor is in de loop van afgelopen nacht online gegaan in de Verenigde Staten.

Gamers kunnen zogeheten 'Helix Credits' kopen met echt geld, waarmee vervolgens upgrades en ontgrendelbare items gekocht kunnen worden, zoals wapens en kledingstukken. Ook kunnen met Helix Credits sneller alle locaties voor bepaalde missies getoond worden. 

De genomen screenshots tonen dat er voor 19,99 dollar tot en met 99,99 dollar aan Helix Credits gekocht kunnen worden. Het gaat voor zover bekend wel alleen om items en opties die ook zonder Helix Credits door spelers behaald kunnen worden. De Credits moeten er echter voor zorgen dat spelers er sneller aan kunnen komen.

De online winkel was nog niet beschikbaar in de recensie-exemplaren van recensenten die de game voor release speelden. Het is niet voor het eerst dat microtransacties in de Assassin's Creed-reeks voorkomen. Zo konden er met echt geld cosmetische aanpassingen gedaan worden in het vorig jaar verschenen Assassin's Creed: Black Flag.