Assassin's Creed Unity zou op alle platformen last hebben van framerateproblemen waardoor beelden niet soepel lopen en details van personages worden regelmatig pas ingevuld als de speler dichterbij komt.

Dat melden een aantal vroege spelers van het spel, die al een exemplaar in hun bezit hebben, onder meer via gameforum NeoGAF.

Assassin's Creed: Unity is vanaf vandaag in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Eerder liet uitgever Ubisoft al weten dat de versies voor Playstation 4 en Xbox One op maximaal dertig beelden per seconde zouden draaien. In drukke omgevingen zou dat aantal echter dalen tot twintig of lager, aldus verschillende vroege spelers.

Naast framerateproblemen heeft het spel naar verluidt ook last van zogeheten texture pop-in op alle platformen. Dit betekent dat details duidelijk verspringen van een lage resolutie naar een hoge resolutie zodra spelers in de buurt komen.

Eén van de spelers heeft hiervan een korte gameplayvideo gemaakt, waarbij ook te zien is dat sommige computergestuurde personages uit het niets verschijnen. Verder wordt geklaagd over bugs in het spel. Zo vallen er mensen uit de lucht, lopen personages door objecten en het terrein heen en werkt het vernieuwde sluipsysteem slechts gedeeltelijk, zo stellen de spelers. 

Bekijk de problemen in Assassin's Creed:
Bekijk de problemen in Assassin's Creed:

Pc-versie

Ook de pc-versie van Assassin's Creed: Unity zou problemen vertonen. Pc-gamer en Youtube-persoonlijkheid TotalBiscuit laat weten dat die versie moeizaam zestig beelden per seconde haalt en daar geregeld ook onder duikt. Dit terwijl zijn pc met twee Nvidia GeForce GTX 980-videokaarten is uitgerust, wat ruim zou moeten voldoen aan de aanbevolen systeemeisen.  

Ubisoft heeft al een patch beschikbaar gesteld die de problemen zou moeten verhelpen, maar verschillende spelers melden dat de problemen zich ook met de patch blijven manifesteren. Assassin's Creed: Unity is in Nederland vanaf aanstaande donderdag verkrijgbaar.