De uitgebreide en grafisch opgewaardeerde versie van GTA 5 voor pc, Xbox One en PS4 is helemaal in eerstepersoonsmodus te spelen.

Dat meldt IGN.

Volgens ontwikkelaar Rockstar was een eerstepersoonsmodus op de Playstation 3 en Xbox 360 niet mogelijk. De Playstation 4, Xbox One en pc bieden wel genoeg grafische kracht, toont te ontwikkelaar in een trailer.

Rockstar moest de virtuele stad San Andreas wel deels opnieuw opbouwen voor de nieuwe modus. Spelers zien meer detail en dat detail moest volgens de ontwikkelaar worden toegevoegd.

De hele game zou in first-person-view te spelen zijn. Spelers kunnen rondlopen, rijden, vliegen en varen in voertuigen en ook schieten in eerstepersoonsmodus. Bovendien is de pc-versie te spelen in de hoge 4K-resolutie, bijna vier keer hoger dan 1080p.

First-person shooter

Tijdens het schieten gedraagt die modus zich net als spellen die als first-person-game ontworpen zijn. Spelers kunnen veel preciezer richten, en wapens hebben in verschillende mate terugslag. Tijdens het spelen kan wanneer de gamer dat wil gewisseld worden tussen de nieuwe modus en de traditionele derdepersoonsmodus.

Spelers kunnen de besturing bovendien zelf aanpassen, zodat die meer aanvoelt als een traditionele first-person shooter. De vernieuwde versie van GTA 5 verschijnt op 18 november voor PS4 en Xbox One, en 27 januari 2015 voor Windows.

Bekijk de eerstepersoonsmodus van GTA 5

Lees onze review van GTA 5 voor PS3 en Xbox 360