Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
DriveClub

Gratis versie Driveclub verder uitgesteld

Sony heeft de 'gratis' Playstation Plus-versie van racegame Driveclub verder uitgesteld.  
Door NU.nl/Marcel Vroegrijk

Dat meldt topman Shuhei Yoshida op de Facebook-pagina van het spel.

De Plus-versie, een uitgeklede versie van het spel die gratis beschikbaar wordt gesteld voor Plus-leden, zou oorspronkelijk vrijwel gelijktijdig met het volledige spel verschijnen. 

Dat gebeurde echter niet nadat bleek dat Driveclub met verschillende problemen te kampen had, waaronder overbelaste servers. Hierdoor konden veel mensen niet online racen, een belangrijk onderdeel van het spel. 

Ontwikkelaar Evolution Studios liet toen al weten dat de gratis Plus-versie daarom nog niet zou worden uitgebracht, omdat de serverbelasting anders nog meer toe zou nemen.

Eerder uitstel

Drie weken later houden de problemen nog steeds aan. Sony stelt de Plus-editie daarom nog verder uit. Het bedrijf verontschuldigt zich verder nogmaals en laat weten dat het oplossen van alle problemen met Driveclub langer duurt dan verwacht. 

Die problemen zijn opvallend, want Driveclub werd zelf al tweemaal door Sony uitgesteld om uiteindelijk een hogere kwaliteit van het spel te kunnen garanderen. Het spel zou oorspronkelijk gelijk met de Playstation 4 gelanceerd worden.


Lees meer over:

DriveClub

Aanbevolen artikelen