'Online spellen worden populair in het bejaardentehuis'

De huidige generatie spelers van online multiplayerspellen zal waarschijnlijk ook nog gamen wanneer zij een stuk ouder zijn. 

Dat schrijft althans Polygon op basis van een onderzoek van Superdata Research. 

"Spelers tussen de achttien en dertig jaar oud zijn goed voor 50 procent van de Amerikaanse online multiplayerspellen", aldus het rapport. "Deze gamers begonnen met het spelen van die spellen toen ze nog kind waren, en zijn door blijven spelen gedurende hun volwassen jaren." 

Omdat die spelers dus niet zijn opgehouden met spelen naarmate ze ouder worden, verwachten de onderzoekers dat zij dat ook niet zullen doen in de toekomst. Deze eerste generatie gamers zal zich dus vermoedelijk uitbreiden naar oudere marktsegmenten naarmate zij ouder worden.

Stereotypen

Het onderzoek onderstreept verder een aantal stereotypen over verschillende soorten gamers: vrouwen domineren de mobiele spelletjesmarkt met een aandeel van 57,8 procent, terwijl mannen met 63 procent de markt voor spelcomputers domineren. 

Er zijn iets meer vrouwen (53,6 procent) die roleplayinggames spelen. Schietspellen daarentegen zijn een stuk populairder onder mannen (66 procent).

Lees meer over:
Tip de redactie