Angry Birds-maker Rovio heeft zijn retro-achtige vlieggame Retry wereldwijd uitgebracht voor iOS en Android.

Het spel beleefde eerder al een 'softlaunch' in enkele regio's. Retry was sinds mei beschikbaar in de Canadese, Finse en Poolse App Store. Nu brengt Rovio de game wereldwijd uit via het uitgeeflabel LVL11, dat bedoeld is voor experimentele games.

De vlieggame is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Qua graphics heeft het spel een retro-look die doet denken aan Flappy Bird. Door op het scherm te drukken geeft een vliegtuig gas en stijgt hij op. Wie te lang drukt vliegt te hard omhoog en doet een looping. 

De speler navigeert op deze manier met zijn vliegtuig door een tweedimensionale spelwereld en moet zo obstakels vermijden. Binnen levels zijn checkpoints beschikbaar die kunnen worden ontgrendeld door erop te landen.

Daarvoor moet echter wel een muntje worden ingeleverd, die kunnen worden verzameld binnen levels. Ook kunnen checkpoints worden ontgrendeld door naar een advertentievideo te kijken.

Net als in de Angry Birds-reeks kunnen per level maximaal drie sterren worden verzameld. Retry is beschikbaar in de App Store en Google Play.