Spellenmaker King heeft Candy Crush Soda Saga uitgebracht voor Facebook, Android en iOS.

Candy Crush Soda Saga is volgens het bedrijf een variant op Candy Crush Saga en geen direct vervolg. 

Het spel is zowel via Facebook speelbaar, als op Android en iOS. Soda Saga was al beperkt beschikbaar in enkele landen, maar is vanaf vandaag op alledrie de platformen voor spelers in alle landen te spelen.

In Soda Saga worden onder meer nieuwe power-ups geïntroduceerd en extra manieren om snoepjes te combineren. Nieuw zijn daarnaast de frisdrankflessen. Zodra die flessen van het speelveld verdwijnen stijgt het algehele frisdrank-niveau in het level, alsof een lege opslagtank zich vult met het spul.

Dit heeft invloed op de manier waarop overgebleven snoepjes zich gedragen zodra er succesvolle combinaties gemaakt worden. Zowel Candy Crush Saga als Soda Saga zijn gratis te spelen, maar bieden spelers de mogelijkheid om via microtransacties in-app aankopen te doen, zoals goudstaven.

Stagnerende cijfers

Candy Crush-maker King zegt dat het bewust heeft gekozen voor een nieuwe Candy Crush-titel. Tot nu toe legde het bedrijf de nadruk op Saga-games, met titels als Bubble Witch Saga en Farm Heroes Saga. Het predikaat zou duidelijker moeten maken dat het om een King-game gaat. King probeerde eerder een copyright op het woord Saga in gametitels te krijgen.

Eerder dit jaar maakte King bekend dat Candy Crush wat aantal spelers betreft over zijn hoogtepunt heen is. Het aantal spelers stagneert, en dat terwijl de game nog steeds de meest lucratieve titel van het beursgenoteerde bedrijf is.

Download Candy Crush Soda Saga voor Android of voor iOS

Hoeveel maandelijkse spelers heeft Candy Crush?