Google Play Games Services, de dienst waarmee Android-ontwikkelaars onder meer online functionaliteiten aan hun spellen toe kunnen voegen, biedt nu integratie van lokale multiplayer. 

Dat meldt Google op zijn blog voor en door Android-ontwikkelaars.

Google Play Games Services is een zogeheten api die gratis beschikbaar is voor iedereen die spellen voor Android uit wil brengen. Deze software biedt verschillende functionaliteiten, zoals integratie van scorelijsten, het opslaan van savebestanden en dus ook online multiplayer. 

Met de update van de api kunnen ontwikkelaars voortaan ook eenvoudig lokale multiplayer toevoegen. Spelers van een Android-game kunnen vervolgens in de buurt zoeken naar mensen om een multiplayersessie mee te starten. 

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe dit precies in zijn werk gaat. Het lijkt aannemelijk dat andere spelers de game in kwestie zelf ook geïnstalleerd moeten hebben staan.

In het overzicht van de functionaliteiten die Google Play Games Services biedt is de ondersteuning van lokale multiplayer nog niet opgenomen. Verdere details ontbreken daarom vooralsnog. 

Aantal Android-appdownloads loopt uit op iOS