Sony ziet zijn vr-bril, Project Morpheus, nog niet als een product dat binnenkort voor consumenten beschikbaar is, maar als een inititatief vanuit zijn onderzoeksafdeling.

Dat zegt Jim Ryan, CEO van Sony Computer Entertainment Europe in een interview met NU.nl.

Project Morpheus kan alleen gebruikt worden in combinatie met de Playstation 4, Playstation Eye-camera en Playstation Move-controllers. Ryan laat desgevraagd weten dat het bedrijf Morpheus dan ook ziet als onderzoeksproject waarvoor Sony zijn tijd neemt.

Ryan: "We nemen een hoop tijd, op shows als Gamescom of E3 en dingen die we intern doen, om te proberen te begrijpen wat iets een geweldige vr-ervaring maakt, want simpelweg een Playstation 4-game pakken en die op een of andere manier porten, dat gaat niet werken."

Consumenten

Ryan vervolgt met hoe Project Morpheus voor zowel ontwikkelaars als consumenten nuttig moet worden gemaakt: "Aan de andere kant denken we ook aan hoe we de juiste propositie voor consumenten samenstellen en hoe het zinvol wordt voor ontwikkelaars en voor Sony."

"Het is een erg interessant en intrigerend gebied voor ons, maar op dit moment is het enkel onderzoek en proberen we het antwoord te vinden op de vraag die jij zojuist gesteld hebt."

Dit zijn de virtual reality-brillen van de toekomst