Openwereldgame Saints Row 4 komt begin volgend jaar naar Playstation 4 en Xbox One en krijgt daarnaast een stand-alone uitbreiding.

Dat kondigde ontwikkelaars Volition en High Voltage Software vrijdagavond aan tijdens de PAX-beurs die momenteel gaande is.

De next-gen overzetting, genaamd Saints Row 4: Re-Elected, moet op 30 januari in de winkels liggen. De game komt voor 29,99 dollar in de Amerikaanse winkels te liggen, een Europese prijs is nog niet bekend maar komt waarschijnlijk neer op hetzelfde bedrag in euro's. 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een stand-alone uitbreiding genaamd Saints Row 4: Gat out of Hell.

Spelers krijgen controle over een bijna onschendbare Gat of de hacker Kinzie. Satan zelf is de slechterik. Spelers kunnen de hel verkennen, een gebied dat ongeveer half zo groot is als Steelport. De uitbreiding bevat ook een coöperatieve modus voor twee spelers.

De uitbreiding verschijnt ook op 30 januari en kost 19,95 dollar. Wederom is de Europese prijs waarschijnlijk gelijk hieraan, maar dan in euro's. De uitbreiding verschijnt voor pc, Playstation 3, Xbox 360, Xbox One en Playstation 4.