Nintendo heeft de eerste lichting van twaalf Amiibo-figurines onthuld.

Amiibo-figurines zijn fysieke speelgoedfiguurtjes die spelers via hun Wii U of 3DS in kunnen scannen om zo in een game als digitaal personage te gebruiken. 

De twaalf figurines zijn Mario, Prinses Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus Aran, de Wii Fit Trainer, Animal Crossing Villager, Pikachu, Kirby en Marth. 

De figurines kunnen via nfc-technologie ingescand worden in diverse games. De Wii U heeft deze technologie standaard in zijn controller zitten. De 3DS krijgt een speciale accessoire om de figurines mee in te scannen. De vrijdag aangekondigde nieuwe 3DS-modellen krijgen echter een geïntegreerde nfc-chip.

De figurines zijn in eerste instantie bruikbaar in Super Smash Bros. op de Wii U en de 3DS. In de toekomst zullen meer games gebruikmaken van de Amiibo-figurines, waaronder Mario Party 10, Yoshi's Woolly World, Mario Kart 8 en Captain Toad: Treasure Tracker.

Het is de bedoeling dat later ook meer Amiibo's verschijnen. Wanneer de eerste lichting dit jaar precies beschikbaar komt, is nog niet bekend.