Mario Kart 8 krijgt zestien nieuwe parcoursen en diverse nieuwe Nintendo-personages onder meer uit de Zelda-games.

Dat heeft Nintendo woensdag aangekondigd. De uitbreidingen komen als twee losse downloads beschikbaar met elk acht nieuwe racebanen en een aantal nieuwe personages.

Het eerste pakket verschijnt in november en heet het 'The Legend of Zelda X Mario Kart 8'-pakket. Hierin zitten twee nieuwe cups, wat resulteert in acht nieuwe racebanen. Ook bevat de update Tanooki Mario, Cat Peach en Link als speelbare personages en vier nieuwe voertuigen.

Het tweede pakket komt in mei 2015 en voegt wederom acht nieuwe tracks en vier nieuwe voertuigen toe. Daarnaast bevat het pakket de Animal Crossing Villager, Isabelle en Dry Bowser als speelbare personages.

Twaalf euro

De pakketten kosten los 8 euro en samen 12 euro. Mensen die beide pakketten kopen, ontvangen acht verschillend gekleurde Yoshi's en acht verschillend gekleurde Shy Guys om mee te racen.

Meer informatie over de in totaal zestien nieuwe parkoersen is nog niet bekend. Nintendo heeft wel bevestigd dat er banen komen gebaseerd op Zelda en Animal Crossing.

Mario Kart is traditioneel een van de populairste spellen voor de Wii-consoles van Nintendo. In de eerste maand werden er bijna drie miljoen exemplaren van Mario Kart 8 verkocht.

Bekijk beelden en onze review van Mario Kart 8