Het PlayStation Network had dinsdagmiddag weer problemen, mogelijk door een nieuwe DDoS-aanval. Rond 18.00 uur waren de problemen voor de meeste gebruikers weer verholpen.

PlayStation Europe liet eerder weten: "We ondervinden momenteel kleine netwerkconnectiviteitsproblemen op PSN & [Sony Entertainment Netwerk]-netwerken. We zijn aan het kijken, bedankt voor jullie geduld." Op de Playstation 3 konden spelers sinds ongeveer 17.30 uur dinsdagmiddag weer inloggen volgens Sony.  Alle online diensten zouden sinds ongeveer 18.00 uur weer voot iedereen bruikbaar moeten zijn,

Gebruikers die dinsdagmiddag op de PlayStation 4 proberen te verbinden met internet, kregen een foutcode die afgelopen zaterdag ook naar boven kwam toen de hackersgroep LizardSquad verantwoordelijkheid opeiste voor een DDoS-aanval op Sony's online diensten

Dezezelfde hackersgroep plaatste dinsdag een tweet waarin het Sony vraagt 'hoeveel dollars er zijn betaald voor Prolexic", een beveiliging die bedrijven helpt om DDOS-aanvallen te weren. Volgens LizardSquad steekt Sony in tegenstelling tot concurrenten te weinig geld in de betrouwbaarheid van zijn online diensten.

Met de DDoS-aanvallen wil de groep naar eigen zeggen verbetering afdwingen. Mogelijk gaat het hier om een nieuwe aanval van deze hackersgroep.