Xbox Entertainment Studios zou op zoek zijn naar een nieuw onderkomen nadat Microsoft onlangs de sluiting van de divisie aankondigde.

Dit meldt the Hollywood Reporter op basis van anonieme bronnen. De afdeling zou vrijblijvende gesprekken met Warner Bros. hebben gehad over een mogelijke overname door het entertainmentbedrijf.

Xbox Entertainment Studios was verantwoordelijk voor het produceren van originele tv-content voor het Xbox-merk, zoals een live-action serie van de populaire spelreeks Halo.

Bij de studio waren meer dan tien projecten in de maak, maar onder het beleid van Microsofts nieuwe ceo Satya Nadella werd besloten het merendeel hiervan te schrappen en de studio in zijn geheel te sluiten. De Halo-serie en documentairereeks Signal to Noise gaan nog wel door. 

Het is niet bekend in hoeverre een overname van Xbox Entertainment Studios door een andere partij aannemelijk is. Volgens the Hollywood Reporter is het onwaarschijnlijk dat Warner Bros. ook echt van plan is om de studio in te lijven. De gesprekken zouden echter wel aangeven dat Xbox Entertainment Studios op zoek is naar een nieuwe eigenaar en dus niet per se ophoudt te bestaan.

Xbox One

Met de sluiting van Xbox Entertainment Studios kwam grotendeels een einde aan de geruchten dat Microsoft zijn Xbox-divisie in zijn geheel af zou willen stoten. In plaats daarvan zou Nadella zich enkel willen richten op de hardware- en software voor het Xbox-merk. 

Microsofts nieuwste spelcomputer, de Xbox One, kende echter een moeizame start. De console liep imagoschade op vanwege impopulaire beleidsveranderingen die later weer werden teruggedraaid.

De Xbox One loopt qua verkoop ook aanzienlijk achter op de Playstation 4, die onlangs de grens van tien miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt. De voormalige baas van de Xbox Divisie, Don Mattrick, zei in 2008 nog dat die mijlpaal bepalend is voor de concurrentiestrijd. Wie deze als eerste bereikt, zou historisch gezien als winnaar uit de bus komen met zijn console. 

Review: Xbox One biedt ondanks missers perspectief