Met de nieuwe systeemupdate voor PlayStation 4 introduceert Sony de feature Share Play, waarmee het mogelijk is dat vrienden zonder in het bezit te zijn van een game toch mee kunnen spelen.

Share Play komt voor iedereen beschikbaar die een PlayStation Plus-abonnement heeft. Spelers kunnen aan hun online vrienden als het ware virtueel de controller doorgeven. Daardoor kunnen deze vrienden doorspelen waar de speler is gebleven, die ook mee kan kijken. Vrienden hoeven heirvoor niet in het bezit te zijn van de game.

Share Play wordt via firmwareversie v2.00 geïntroduceerd. Daarnaast bevat een YouTube-app waardoor spelers video's van hun gameplay direct kunnen uploaden naar YouTube. De update moet ergens in de herfst verschijnen.

Sony bevestigde verder opnieuw dat PlayStation Now, de streamingdienst waarmee PS3-games op PlayStation 4 gespeeld kunnen worden, in 2015 in Europa verschijnt.

Tenslotte werd opnieuw bevestigd dat PlayStation TV, een standalone machine met een DualShock-controller waarop Vita, PSP en PS1-games gespeeld kunnen worden op de televisie, op 14 november voor 99 euro in Europa lanceert.

Xbox One verkoopt minder goed dan Playstation 4

Review: Krachtige Playstation 4 met geweldige controller