De Xbox One krijgt een update waardoor via de SmartGlass-app tv-beelden naar een iOS-, Android- of Windows-telefoon kunnen worden gestreamd.

Dat meldt The Verge.

De functie wordt in eerste instantie beschikbaar in landen waar de digitale tv-tuner voor Xbox One beschikbaar is. Deze komt eind oktober in een selectief aantal Europese landen uit, Nederland hoort daar vooralsnog niet bij. De Xbox One zelf komt vanaf begin september naar Nederland. 

Andere verbeteringen die komen met de Xbox One-dashboardupdate is de mogelijkheid om direct tv te kijken bij het opstarten van de console.

Daarnaast komt er een tv-gids onderin beeld die ook gebruikt kan worden om van kanaal te wisselen. Er komt ook een nieuwe mediaspeler-app die content ondersteunt van via usb aangesloten apparaten of die via DLNA (een standaard om foto's en video's naar andere apparaten te streamen) zijn gekoppeld aan de Xbox One.

De update wordt in eerste instantie uitgerold naar gebruikers van het preview-user programma later deze maand. Andere Xbox One-gebruikers krijgen de update ergens in de komende maanden.

Bekijk onze review van de nieuwste console van Microsoft