Enkele oorspronkelijke makers van de controversiële game Night Trap hebben een remake van de game op Kickstarter gezet.

Zij vragen hiervoor 330.000 dollar. De vernieuwde versie moet video's in een hogere resolutie bieden, evenals verbeterde gameplay. Night Trap verschijnt indien succesvol op Kickstarter voor Windows, Mac, Xbox 360 en Playstation 3.

Night Trap verscheen oorspronkelijk voor de Sega CD in 1992 en kon rekenen op veel kritiek om zijn expliciete inhoud: de game speelt als een interactieve film waarbij spelers een groep schaarsgeklede meisjes uit de handen van monsters moeten zien te houden. Hiervoor kunnen zij allerlei vallen uitzetten.

De combinatie van geweld en mogelijk erotische content leidde tot een discussie in de Verenigde Staten over het toenemende geweld in games, waarbij gesproken werd over een mogelijk verbod van dergelijke games.

Het resultaat van de discussie was de oprichting van de Entertainment Software Ratings Board, een instantie die leeftijdsclassificaties aan spellen uitdeelt op basis van de inhoud. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar aanwezig geweld, gescheld, schrikmomenten en seksuele elementen.  

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets