Een speciale Ghost Edition van multiplayershooter Destiny is via eBay voor ruim duizend dollar geveild.

De game verschijnt pas op 9 september, maar de veiling betrof een het recht op de pre-order. Volgens een lid van gameforum Neogaf werd in soortgelijke biedingen zo'n zeshonderd tot zevenhonderd dollar betaald. 

In de speciale uitvoering zit naast digitale extra's, zoals toegang tot twee uitbreidingen, ook een fysieke replica van Ghost. Deze robot met kunstmatige intelligentie volgt spelers in de game en wordt ingesproken door Game of Thrones-acteur Peter Dinklage.

De adviesprijs van de Ghost Edition is zo'n 159,99 euro, maar de uitvoering is slechts in een beperkte oplage beschikbaar gesteld en op veel plekken al uitverkocht. 

Eerder werd al duidelijk dat verschillende grote retailers voorbestellingen moesten annuleren omdat zij niet genoeg exemplaren geleverd krijgen.

Hoewel Destiny pas in september verschijnt, werd onlangs al wel een testfase voor het spel gehouden. Deze is in totaal door ruim 4,6 miljoen mensen gespeeld. Uitgever Activision verwacht dat Destiny de meest succesvolle lancering ooit wordt van een nieuwe spelreeks. 

Hands-on: Multiplayer Destiny verrassend veilig