De Precursor Games-oprichter Ken McCulloch is veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

Dat meldt The Welland Tribune. McCulloch is door de Amerikaanse jury veroordeeld tot twaalf maanden celstraf. Hij zit sinds 27 juni 2013 in hechtenis.

Daarnaast komt hij voor de komende twintig jaar op een lijst van zedendelinquent te staan en mag hij geen contact hebben met iedereen die jonger is dan zestien jaar.

McCulloch had foto's en video's op zijn computer staan van jonge jongetjes die seksuele activiteiten met volwassen vrouwen verrichten. 

Ook wordt McCulloch verdacht van aanranding, gedwongen opsluiting en het (in)direct aanraken van kinderen met seksuele bedoelingen. Volgende maand zal de Amerikaanse jury zich uitspreken over de aanklachten.

Precursor Games

Na de arrestatie heeft Precursor Games per direct afstand gedaan van McCulloch. De gamestudio werkte aan ex-Kickstarter-project Shadow of the Eternals, maar heeft de ontwikkeling door omstandigheden op een lager pitje gezet.

In de periode voor Precursor Games maakte McCulloch deel uit van de gameontwikkelaar Silicon Knights die onder andere titels als Metal Gear Solid: The Twin Snakes op hun naam hebben staan.