Bethesda heeft de free-to-play actiegame Battlecry voor pc aangekondigd. Hierin nemen maximaal 32 spelers het tegen elkaar op met hoofdzakelijk meleewapens.

Battlecry wordt ontwikkeld door de gelijknamige studio BattleCry. Op de website van Battlecry is meer informatie over het spel te vinden.

De opzet van Battlecry is vergelijkbaar met Team Fortress 2 dankzij de uiteenlopende klassen. De game speelt zich af in een wereld waarin buskruit is verboden, maar spelers kunnen elkaar wel uitschakelen met pijl en boog of de Gauss Rifle, een vuurwapen op basis van magnetisme.

Volgens design director Lucas Davis heeft de game een gestileerde, schilderachtige stijl, om "de meedogenloosheid van het gevecht te contrastreren met de schoonheid van de wereld". De retro-futuristische stijl is bedacht door Victor Antonov, die ook werkte aan het uiterlijk van Half-Life 2 Dishonored werkte.

Door te spelen verdienen Battlecry-spelers ijzer, waarmee ze hun klassen kunnen verbeteren en vaardigheden kunnen vrijspelen. Daarnaast kan met ijzer nieuwe wapens en pantsers gekocht worden, net als de mogelijkheid om met het andere geslacht te spelen.

Bethesda heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Battlecry wordt uitgebracht, maar in 2015 staat een bèta op de planning.