First-person shooter Borderlands: The Pre-Sequel! is in ontwikkeling bij 2K Australia en verschijnt dit najaar op PC, Playstation 3 en Xbox 360. 

Het nieuwe deel speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit de eerste Borderlands-game en Borderlands 2.

The Pre-Sequel! speelt zich grotendeels af op de maan die om de planeet Pandora draait en al zichtbaar was in de vorige Borderlands-games. Spelers krijgen op de maan te maken met verminderde zwaartekracht en moeten rekening houden met hun zuurstofgehalte zodra zij zich op het maanoppervlak begeven. Jetpacks kunnen worden gebruikt om extra stukjes te zweven, maar ook deze kosten zuurstof.

Borderlands: The Pre-Sequel!

Borderlands: The Pre-Sequel!

In The Pre-Sequel! krijgen spelers de keuze uit één van de vier nieuwe hoofdpersonen die in dienst staan van Handsome Jack. Via het spel wordt meer uitleg gegeven over hoe hij verandert in de slechterik uit Borderlands 2.

Spelers kunnen kiezen om te spelen met Athena, een Tank-achtige klasse met een werpschild. Als tweede is er Wilhelm, een personage dat door cybernetische upgrades langzaam in een robot verandert. Sheriff is van de Lawbringer-klasse, maar verdere details over zijn rol ontbreken. Tot slot kunnen spelers ook als de robot Claptrap spelen.

Naast de nieuwe personages komen er ook nieuwe wapentypes in Borderlands: The Pre-Sequel! Zo is het mogelijk om vijanden te bevriezen met behulp van ijskogels. Ook krijgen spelers laserwapens tot hun beschikking. 

Lees de recensie van Borderlands 2 op Gamer.nl