Minecraft-bedenker Markus Persson overwoog een versie van zijn game te maken voor de Oculus Rift. Nu Facebook het bedrijf heeft gekocht heeft hij daar geen interesse meer in.

Dat schrijft hij dinsdagnacht op zijn blog.

"Facebook is geen bedrijf van echte techliefhebbers. Facebook is geen bedrijf in de gametechnologie. Facebook heeft een geschiedenis van belang hebben bij het opbouwen van gebruikersaantallen en niets daarnaast", schrijft Persson.

"Mensen hebben eerder al games voor Facebook-platforms gemaakt. Hoewel dat een tijdje geweldig werkte, zaten ze vast op een onhandige plek toen Facebook het platform veranderde om hun sociale ervaring beter uit de verf te laten komen."

"Ik wil zeker een onderdeel zijn van virtual reality, maar ik wil niet samenwerken met Facebook. Hun motieven verschuiven en ze zijn historisch gezien geen stabiel platform. Niets uit hun geschiedenis doet me ze vertrouwen, en daardoor lijken ze griezelig voor mij."

Persson zegt te overwegen om met een concurrent van Oculus samen te werken. Hij noemt geen namen, maar onder meer Sony heeft al een eigen virtual reality-bril getoond.

Hij wijst ook op de onofficiële Minecraft-mod Minecrift, die de game aanpast voor gebruik met de Oculus Rift.