Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
League of Legends

League of Legends-speler doet zelfmoordpoging na schandaal

De Koreaanse professionele League of Legends-speler Cheon Min-Ki heeft geprobeerd zichzelf van het leven te beroven door van een flatgebouw te springen, omdat zijn manager hem zou hebben gedwongen om opzettelijk te verliezen.

Dit blijkt uit zijn afscheidsbrief die in vertaalde vorm op Reddit is verschenen.

Cheon verklaart in de afscheidsbrief dat manager Noh Dae Chul het Koreaanse AHQ-team waar Cheon deel van uitmaakt alleen om deze reden op zou hebben gezet. Volgens hem zou Noh verder hebben gedreigd met diskwalificatie als het team hier niet aan mee wilde werken. "De bedreiging deed me beseffen dat, als ik zou winnen, al de moeite die ik heb gedaan om een pro te worden voor niets is geweest", zo valt te lezen in de brief.

Cheon sluit zijn brief af met de mededeling dat hij over vijf minuten niet meer zal leven. "Ik heb spijt van alles en ik kan jullie niet alles vertellen, maar ik ga nu weg, want ik trek dit niet meer."

Gebroken val

Volgens vertalingen van Zuid-Koreaanse nieuwsbronnen door Reddit-gebruikers werd Cheons val van het twaalf verdiepingen hoge flatgebouw gebroken door een aanliggend gebouw, waar de LoL-speler dwars door het dak heen viel. Door zijn val raakte de jongen in een coma, maar hij zou daar intussen al uit zijn ontwaakt. Desondanks zou het nog lang duren voor hij hersteld is.

Een tipgever van Kotaku meldt dat de Koreaanse tak van de ontwikkelaar van League of Legends, Riot Korea, inmiddels aangekondigd heeft dat zij de beschuldigingen van wedstrijdvervalsing gaan onderzoeken en zullen bijdragen aan Cheons volledige herstel. Noh wordt naar aanleiding van de afscheidsbrief gezocht door de Koreaanse politie.


Lees meer over:

League of Legends

Aanbevolen artikelen