Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
The Last of Us

The Last of US wint vijf BAFTA's

The Last Of Us heeft bij de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA's) vijf van de negen nominaties verzilverd, waaronder de prijs voor beste game uit het jaar 2013.

De survivalhorrorgame van Naughty Dog won daarnaast de prijs voor beste action adventure game, beste audio en beste story. De stemactrice Ashley Johnson kreeg ook een award voor haar vertolking van het meisje Ellie uit de game. 

Grand Theft Auto 5 was acht keer genomineerd en sleepte drie prijzen in de wacht: beste gamedesign, beste multiplayer en beste Britse game. De ontwikkelaar van de GTA-games, Rockstar Games, kreeg zoals eerder bekend de Fellowship-award.

De Vita-game Tearaway won in drie categorieën, voor artistic achievement, beste mobiele of handheldgame en beste familiegame. In de ones to watch-categorie won Size Does Matter. BioShock: Infinite kreeg de award voor beste originele muziek, FIFA 14 werd gezien als de beste sportgame van vorig jaar en Gone Home was de beste debuterende game. Brothers: A Tale of Two Sons kwam met de beste gameinnovatie in 2014. Papers, Please werd tenslotte benoemd tot de beste strategie- en simulatiegame. 

De game-BAFTA's werden dit jaar voor de tiende keer gehouden. 


Lees meer over:

BAFTA

Aanbevolen artikelen