Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Candy Crush

Candy Crush-maker verwacht waardering van 7,56 miljard dollar

King Digital Entertainment, de ontwikkelaar van onder meer Candy Crush Saga, verwacht zijn aandelen naar de beurs te brengen voor een prijs tussen de 21 en 24 dollar per aandeel.
Door NU.nl/Thomas Moerman

Daarmee zou het bedrijf worden gewaardeerd op zo'n 7,56 miljard dollar (5,45 miljard euro), meldt Reuters woensdag. King Digital heeft zich bij de New York Stock Exchange aangemeld onder de afkorting KING. 

Het bedrijf wil 15,5 miljoen aandelen verkopen bij de beursgang. Aandeelhouders zullen nog eens 6,7 miljoen aandelen verkopen. De beursgang moet zo'n 532,9 miljoen dollar opleveren. King maakte in 2013 een nettowinst van 568 miljoen dollar (414 miljoen euro). 

Het inmiddels Britse bedrijf heeft vierhonderd medewerkers verspreid over ontwikkelstudio's in Barcelona, Boekarest, Berlijn, Londen, Malmö en Stockholm. Het bedrijf werd in 2003 opgericht in Zweden, maar begon in 2011 pas echt te groeien toen het zijn games op Facebook introduceerde.

Het bedrijf zegt het geld te willen gebruiken om nieuwe games te ontwikkelen, ook voor nieuwe platformen en in nieuwe regio's. Als risicofactoren voor investeerders noemt King het feit dat een klein aantal games zorgt voor de overgrote meerderheid van de inkomsten. Het bedrijf zegt dat het daarom nodig is om nieuwe successen te ontwikkelen.


Lees meer over:

Candy Crush

Aanbevolen artikelen