Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oculus Rift

Projectleider Valve's virtual reality-bril naar Oculus

Valve's projectleider van zijn virtual reality-techniek, Atman Binstock, gaat aan de slag bij Oculus, dat bekendstaat om zijn virtual reality-bril Oculus Rift.

Dat meldt het bedrijf Oculus op zijn blog. Binstock werkte ongeveer een jaar bij Valve, maar heeft daar volgens Oculus grote stappen gemaakt. 

"Atman en het Valve VR-team hebben bewezen dat simulatiemisselijkheid overwonnen kon worden en een echt gevoel van 'aanwezigheid' kon worden geleverd. Hij hielp mee bij het verhogen van de lat voor virtual reality voor consumenten en zal met Oculus de hoogste kwaliteit VR leveren."

Vorig jaar besloot Valve's Team Fortress 2 VR-specialist Tom Forsyth al over te stappen naar Oculus. Verder werkt ook Doom- en Wolfenstein 3D-ontwikkelaar John Carmack bij het bedrijf. 

De Oculus Rift, de virtual reality-bril van Oculus, zou naar verluidt later dit jaar een consumentenversie krijgen. Vooralsnog bestaat er enkel nog een variant bedoeld voor ontwikkelaars. Deze is binnenkort niet meer beschikbaar, omdat enkele benodigde componenten uit productie zijn gegaan en de voorraad snel afneemt. Er wordt naar verluidt gewerkt aan een nieuwe ontwikkelaarsversie. 


Lees meer over:

ValveOculus

Aanbevolen artikelen