Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google

Google neemt Android-gameplatform over

Google heeft Green Throttle Games overgenomen, een bedrijf dat een Android-spelcomputer maakte maar eind 2013 bijna failliet ging. Google zou een eigen settopbox willen maken.
Door NU.nl/Floris Poort

Google bevestigt de overname tegenover Pandodaily.

Zowel de beide oprichters als de middelen en werknemers van het bedrijf zijn door Google overgenomen. Wat Google met het bedrijf van plan is zegt het niet. Volgens Pandodaily wil Google de expertise en middelen van Green Throttle Games gebruiken om "de perfecte settopbox" te maken.

Controller

Green Throttle Games ontwikkelde onder meer een eigen game-controller, waarmee Android-games op zowel telefoons en tablets als op tv gespeeld kunnen worden.

Google zou die controller willen verfijnen, mogelijk om in de toekomst zelf een settopbox aan te bieden waar games op gespeeld kunnen worden.

Met Google TV heeft Google al software voor settopboxen van andere fabrikanten. Vorig jaar bracht het bedrijf in de VS de Chromecast op de markt, een hdmi-stick waarmee video naar tv's kan worden gestreamd. Chromecast komt naar verwachting dit jaar in Nederland op de markt.


Lees meer over:

Google

Aanbevolen artikelen