Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
DriveClub

Driveclub terug naar de tekentafel

Sony laat weten "terug naar de tekentafel" te zijn gegaan met Driveclub om het spel kwalitatief goed genoeg te maken

Dat meldt Scott Rohde, Playstation Software Product Development Head voor Sony Worldwide Studios.

"We waren op weg om naar wat wij dachten een geweldige game af te leveren, maar toen we dichterbij (de release) kwamen, realiseerden we ons dat we niemand een dienst zouden bewijzen door de game uit te brengen voordat hij af was", aldus Rohde aan IGN.

Een soortgelijk statement gaf Sony al toen het Driveclub kort voor de Amerikaanse release van de Playstation 4 uitstelde, maar toen werd gemeld dat ontwikkelaar Evolution Studios "meer tijd nodig had om zijn visie waar te kunnen maken".

"Ik denk dat we vooral bij Playstation bereid zijn om de kosten op de koop toe te nemen en terug naar de tekentafel willen gaan om de game geweldig te maken. En dat doen we op dit moment met Driveclub."

Rohde kon nog niet vertellen wanneer de racegame uitkomt, maar Sony's PR-afdeling zegt dat er binnenkort meer details volgen. Er gaan al langer geruchten dat Driveclub-maker Evolution Studios bezig is met de implementatie van Sony's vermeende virtual reality-bril, die tijdens de Game Developers Conference volgende week onthuld zou worden.


Lees meer over:
DriveClub

Aanbevolen artikelen