De levering van de Oculus Rift-bril wordt tijdelijk stopgezet omdat bepaalde onderdelen van de virtual reality-bril niet meer worden geproduceerd.

Dit maakte community manager Andres Hernandez bekend op Reddit"We hebben nog wat onderdelen in voorraad, maar deze raakt snel op", legt Hernandez uit.

"We zijn op zoek naar alternatieven voor de benodigde componenten, maar we kunnen nog niet inschatten wanneer nieuwe exemplaren weer beschikbaar zijn".

De community manager van Oculus wijt de schaarste aan de grote populariteit van de bril, waarvan voorlopig alleen een ontwikkelaarsversie te koop is. "Ook al was het nooit de bedoeling dat de bril uitverkocht raakte, is het een goed probleem om te hebben." Hernandez kon geen specifieke verkoopcijfers geven, "maar het is meer dan 50.000".

Op de CES-beurs in januari liet Oculus nog een verbeterde versie zien van de bril. Deze uitvoering wordt uitgerust met een OLED-scherm en een losse camera die de hoofdbewegingen van de gebruiker volgt. Dankzij het nieuwe scherm heeft de nieuwe ontwikkelaarsversie een lagere responstijd, die ervoor moet zorgen dat spelers minder last krijgen van bewegingsziekte.

Lees onze hands-on met de Oculus Rift

Lees meer over virtual reality-alternatieven op Gamer.nl