Ontwikkelaar Gearbox heeft een aanklacht ingediend tegen 3D Realms, de oorspronkelijke ontwikkelaar van Duke Nukem. Dit vanwege het onrechtmatig licenseren van de Duke Nukem-merknaam aan Interceptor Entertainment. 

Laatstgenoemde studio werkt naar verluidt aan top-down actiegame Duke Nukem: Mass DestructionHiervoor werd enkele weken geleden een teaserwebsite gelanceerd, alloutofgum.com, een verwijzing naar een bekende uitspraak van Duke Nukem. Het spel zou in de loop van morgen onthuld worden.

Gearbox, waarvan gedacht werd dat het zijn toestemming had verleend aan het nieuwe project, claimt nu echter dat het gebruik van de merknaam onrechtmatig is. In de aanklacht staat het volgende: "Blijkbaar heeft 3D Realms na het verkopen van het Duke Nukem-IP aan Gearbox in 2010 geprobeerd om anderen te overtuigen dat de verkoop nooit heeft plaatsgevonden."

Verder is er ook een document in de aanklacht opgenomen waarin Scott Miller en George Broussard van 3D Realms toegeven dat er een inbreuk op het merkrecht heeft plaatsgevonden. Het is niet nog bekend welke gevolgen hier precies aan verbonden worden, maar het lijkt aannemelijk dat Duke Nukem: Mass Destruction morgen niet wordt aangekondigd.