Flappy Bird mag dan niet meer bestaan, het spel heeft inmiddels zoveel kopieën dat ook degenen die de hype hebben gemist nu nog kunnen inhaken.

De maker van Flappy Bird besloot afgelopen weekend, nadat de game ineens heel populair geworden was, zijn app uit de Google Play Store en App Store te verwijderen. Bestaande spelers kunnen het spel blijven gebruiken, maar nieuwe downloads zijn niet meer mogelijk.

Flappy Bird is een game waarbij een vogel tussen buizen door moet worden gevlogen. De besturing is eenvoudig: tik op het scherm en de vogel gaat een beetje omhoog, als je niets doet valt hij op de grond. Het uiterlijk is retro en sterk geïnspireerd op Mario.

Er zijn inmiddels diverse kopieën op de markt waarvan het merendeel heel slecht is. Wij sommen goede of leuke alternatieven op voor iOS, Android, Windows Phone en web.

1.) Ironpants (Android/iOS)

In Ironpants moet je met een superheld tussen balken doorvliegen. Hierbij is alleen tikken op het scherm niet voldoende om het poppetje in de lucht te houden. Het is de bedoeling dat je de superheld laat zweven door soms ook langer op het scherm te drukken. Deze game is een stuk moeilijker dan de originele Flappy Bird.

Download voor Android en iOS

2.) Super Ball Juggling (iOS)

Dit spel is van dezelfde maker als Flappy Bird. De game ziet er dus bijna hetzelfde uit, maar je moet een voetbal hooghouden in plaats van een vogeltje in de lucht laten vliegen. De game werkt verder hetzelfde; het enige dat je hoeft te doen is op het juiste moment op het scherm tikken.

De app was ook beschikbaar voor Android, maar is inmiddels om onbekende reden verwijderd. Hij is nog wel te downloaden voor iOS.

3.) Fly Birdie (iOS)

De app heeft dezelfde insteek als Flappy Bird, maar ziet er niet net zo retro uit. Het uiterlijk is saai en niet heel mooi. Je vliegt een vogeltje tussen buizen door, maar de ruimte is veel groter. Wel is het iets moeilijk om deze vogel in de lucht te houden. Bovendien heb je drie levens zodat wanneer je een buis raakt, je niet direct af bent. Tot slot gaat het om de totale tijd die je vliegend weet door te brengen. Je krijgt niet bij elke buis een punt zoals in Flappy Bird het geval is.

Download voor iOS

4.) Flappy Fish (Android)

Deze game doet precies hetzelfde als Flappy Bird alleen moet je nu een vis tussen balken door bewegen. De vis vliegt natuurlijk niet maar zwemt waardoor je de vis met een klik omlaag beweegt in plaats van omhoog. Verder is de game exact hetzelfde.

Download voor Android

5.) Flappy Octopus (Android)

Ook dit spel heeft dezelfde gameplay als het originele spel, maar kent een hogere moeilijkheidsgraad. De octopus gaat sneller naar beneden en is dus moeilijk in de lucht te houden. Een alternatief voor de getrainde gamer of mensen die veel tijd hebben.

Download voor Android

6.) Flappy Bird (Windows Phone)

In de Windows Phone Store is een exacte kopie te vinden van de originele Flappy Bird. Het spel is niet gemaakt door de maker van de originele game en is daarom nog te downloaden. Mensen met een Windows Phone hebben voorlopig dus nog gewoon toegang tot de game.

Download voor Windows Phone

7.) Squishy Bird (Web)

De website www.squishybird.com is een leuke webvariant op Flappy Bird. Het spel ziet er hetzelfde uit, maar je beweegt nu de buizen in plaats van de vogel. Het is dan ook de bedoeling de vogel te pletten. Hoe meer vogels, hoe meer punten. Daarnaast krijg je bonuspunten als je meerdere vogels in één keer tussen de buizen weet te pletten.

8.) Flappy Bird Typing Tutor (Web)

Nog een alternatief op het web en dus gemakkelijk van achter je bureau te gebruiken. Wel met een extra moeilijkheidsgraad. Je moet letters die in beeld staan overtikken om de vogel in de lucht te houden. Uitdagend.

Speel de game