Hardwarefabrikant iBuyPower's heeft foto's vrijgegeven van zijn eigen zogeheten Steam Machine. Het is de eerste derde partij die een prototype van zijn aankomende Steam-hardware presenteert.

De foto's zijn online gezet door Engadget.Het apparaat komt in twee verschillende versies, momenteel Gordon en Freeman genaamd.

De Steam Machine van iBuyPower moet in 2014 verschijnen, maar zou zich momenteel nog in een vroege fase van de ontwikkeling bevinden. Wel draaien de prototypes al op Valve's besturingssysteem SteamOS en zouden zij alle Steam-games in een resolutie van 1080p op 60 frames per seconden moeten kunnen draaien. Over exacte hardwarespecificaties is nog niets bekend.

Steam Machine
Steam Machine
Foto: Engadget

De twee versies van iBuyPowers Steam Machine, Gorden en Freeman, zijn vrijwel identiek. Het gaat vooralsnog om een uiterlijk verschil van de lichtbalk in het midden van het apparaat: één model is helder, de ander is zwart wanneer de Steam Machine uitstaat.

Valve werkt ondertussen aan een eigen Steam Box. Het is nog niet duidelijk of de uitgever dit apparaat op grote schaal gaat produceren. Halverwege 2014 worden meer Steam Machines door derde partijen onthuld, tijdens elektronicabeurs CES.