Internetstream-bedrijf Twitch heeft PlayStation 4-eigenaren gewaarschuwd dat het mensen toegang tot de service ontneemt wanneer er misbruik van wordt gemaakt. 

Afgelopen weekend zond een gamer een video uit waarin hij zijn bewusteloze vriendin uitkleedde. Er zijn de afgelopen dagen al diverse gebruikers van Twitch verbannen omdat ze de service op de PlayStation 4 misbruikten.

Met het programma kunnen gebruikers beelden van games uitzenden, maar in de game Playroom, die gratis op iedere PS4-console staat, worden beelden van de speler en zijn omgeving groot weergegeven. Diverse spelers gebruiken dit spel ook om een eigen show uit te zenden.

Er wordt echter ook misbruik van de service gemaakt. Afgelopen zaterdag toonde PS4-speler 'Darckobra12' zichzelf en zijn partner terwijl ze aan het drinken waren. Even later lag zijn vriendin bewusteloos op de bank, waarna hij haar uitkleedde. De gebruiker werd door Twitch verbannen.

Volgens verschillende Reddit-gebruikers lijkt Twitch echter in paniek en gooit het daardoor ook mensen die Playroom en Twitch op normale wijze gebruiken van de service af.

Review: De eerste PS4-games