De goedkope Android-spelcomputer Ouya is vanaf november in Nederland en België verkrijgbaar voor een prijs van 119 euro.

Dat bericht Androidworld nadat een lezer de aankondiging bij gamewinkelketen Gamemania opmerkte. De Android-console was voor een geruime tijd enkel in de Verenigde Staten te koop.

De Ouya begon als een crowdfundingproject op Kickstarter en is tot op heden één van de meest succesvolle Kickstarter-projecten. Hoewel de levering van de Ouya naar internationale Kickstarter-kopers niet vlekkeloos verliep, is de Android-console al enkele maanden via de online webshop van Ouya te bestellen.

Het blijft nog steeds mogelijk om de Ouya van de online webshop te bestellen, maar Gamemania biedt als eerste Nederlandse retailer de kleine spelcomputer aan voor een adviesprijs van 119 euro. De gamewinkelketen meldt dat de Ouya vanaf 7 november naar klanten wordt verstuurd.

De Ouya draait op Android 4.1 (Jelly Bean) en beschikt over een Nvidia Tegra 3-chip met een quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Gebruikers kunnen de Ouya gebruiken voor het spelen van Android-games, het emuleren van oudere games en als mediaspeler.

Lees ook de Ouya review: genekt door slechte games