Oculus werkt aan een kleine versie van zijn virtual reality-bril Oculus Rift. Deze is speciaal ontworpen voor apparaten die draaien op het Android-besturingssysteem. 

Dit zei chief executive officer Brendan Iribe tijdens een presentatie op de GamesBeat 2013-conferentie, zo meldt VentureBeat.

De bril moet gelijktijdig met of kort na de PC-versie lanceren. De Android-versie maakt gebruik van de processor van de smartphone of tablet om beelden weer te geven. Een versie voor iOS is voorlopig uitgesloten. Iribe merkte op dat een versie voor iOS "problematisch" zou zijn, maar legt niet uit waarom.

Hoewel de Oculus Rift voor ontwikkelaars en donateurs van de in 2012 opgezette Kickstarter-actie al beschikbaar is, wordt de versie voor consumenten op zijn vroegst ergens volgend jaar verwacht. Iribe gaf ook aan interesse te hebben om de headset geschikt te maken om er films mee te kijken, in plaats van enkel via te gamen.

Vooralsnog zijn het vooral games waarbij de bril in populariteit wint; steeds meer ontwikkelaars kondigen aan dat hun spel ook de Oculus Rift ondersteunt. Verder werkt programmeur John Carmack, die bekendstaat als de grondlegger van het first-person shooter-genre, sinds enkele maanden bij het bedrijf. 

Lees onze hands-on met de Oculus Rift