De zogeheten Steam Machines die volgend jaar op de markt komen, krijgen hardware vanz owe AMD, Intel als de eerder aangekondigde Steam OS-partner Nvidia.

Dit meldt Valve's Doug Lombardi tegenover Maximum PCDe bevestiging van welke partners betrokken zijn bij Valve's hardwareplannen, komt na de aankondiging van een speciale samenwerking tussen het bedrijf en Nvidia, dat mee heeft geholpen aan Valve's eigen besturingssysteem SteamOS.

Het was al bekend dat er volgend jaar meerdere Steam Machines verschijnen, waaronder een van Valve zelf. Deze gaan variëren in prijs, formaat en specificaties. Zowel AMD, Nvidia als Intel zullen hiervoor de grafische chips of videokaarten leveren.

Specificaties prototypes

Valve stuurt nog dit jaar driehonderd prototypes uit van zijn eigen hardware, inclusief de aangekondigde Steam-controller met twee trackpads in plaats van analoge sticks. De specificaties van deze systemen variëren tussen een Intel Core i3-processor en Nvidia's Gefore GTX 660-videokaart voor het low-end model en een Intel Core i7 4770-processor en Geforce Titan-videokaart voor de high-end Steam Machine. Het midrange-model krijgt een Core i5-processor met GTX 780 of 760.

Alle Steam Machines worden voorzien van 16 GB aan werkgeheugen en 3 GB grafisch werkgeheugen. Ook krijgen de consoles een harde schrijf van 1 TB en een kleine ssd van 8 GB, waarbij laatstgenoemde voornamelijk wordt gebruikt voor het sneller opstarten en draaien van SteamOS.