Ontwikkelaar Rockstar heeft vooralsnog geen bod gehad voor het verfilmen van Grand Theft Auto dat hoog genoeg was om de stap te zetten.

Mede-oprichter Dan Houser meldt aan The Guardian dat het nooit opweegt tegen het risico van een teleurstelling. "Het bedrag is nooit zo hoog geweest dat het de moeite waard was om ons kroonjuweel op het spel te zetten", aldus Houser.

Volgens hem blijft Rockstar liever zijn heil zoeken in games, omdat het medium de studio geen creatieve beperkingen oplegt. "Het moment dat je ook maar in de buurt komt van Hollywood, lijken mensen bereid, of anders gedwongen, om die creatieve vrijheid kwijt te raken." 

Houser lijkt het naar eigen zeggen vreselijk om met een industrie te moeten werken waar bepaalde ideeën automatisch afgeschoten worden. In een interview uit 2009 gaf hij al aan dat Rockstar graag zelf de GTA-film zou willen maken, als deze er ooit komt. Dit omdat de ontwikkelaar zo de verantwoordelijkheid blijft houden, ongeacht of de verfilming een succes of flop zou blijken. 

Lees onze preview van Grand Theft Auto 5