Sony heeft PS Vita TV aangekondigd, een settopbox bedoeld voor videodiensten of om Playstation Vita-games mee op een televisiescherm te spelen. 

Met PS Vita TV kunnen Vita-, Playstation Portable- en PlayStation 1-games gespeeld worden op de televisie, zonder dat hiervoor de bijbehorende handhelds of consoles vereist zijn. Het gaat om een apart stukje hardware dat wel in staat is om deze games te draaien. 

Hiervoor is naast PS Vita TV een DualShock-controller vereist, die bijvoorbeeld bij de Playstation 3 geleverd wordt. Niet alle Vita-titels zijn ondersteund, want voor sommige games zijn de touch- en bewegingsondersteuning van de PS Vita nodig.

Verder kan PS Vita TV ook gebruikt worden voor video- en muziekservices zoals Hulu, Netflix en Sony Unlimited. Ook kan het apparaat Playstation 4-games streamen via de Remote Play-functionaliteit. 

Daarmee gaat Sony de strijd aan met onder meer de Apple TV, die vooralsnog geen gaming-functionaliteiten heeft.

PS Vita TV verschijnt op 14 november in Japan, voor omgerekend ongeveer 75 euro. Wanneer het apparaat buiten Japan verschijnt, is niet bekendgemaakt. Een wereldwijde release werd wel bevestigd.