Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Call of Duty Ghosts teaser

Nieuwe multiplayer Call of Duty: Ghosts gepresenteerd

Voor een livepubliek is de multiplayerstand van de shooter Call of Duty: Ghosts voor het eerst getoond. 
De multiplayerstand is al jaren de blikvanger voor de Call of Duty-games en de nieuwste editie voert verschillende wijzigingen door waardoor spelers urenlang zich moeten kunnen vermaken.

Spelers kunnen verschillende speciale vaardigheden toewijzen aan hun personage (perks), die elk een bepaald aantal punten waard zijn. In totaal kan de speler acht punten spenderen aan verschillende combinaties. Voor het eerst in de serie is het ook mogelijk om in de multiplayer van Ghosts met een vrouwelijke soldaat te spelen.

De game kent in totaal meer dan twintig nieuwe kill streak-bonussen; deze bonussen zijn te activeren als de speler meerdere tegenspelers uitschakelt of opdrachten voltooit in de multiplayerstand. Onder meer de bewakingshond Riley die een grote rol speelt in de singleplayerstand van Call of Duty: Ghosts, is op te roepen als bonus.

Nieuwe speelstanden
De multiplayerstand van Ghosts kent  in de vorm van Clan Wars, Cranked, Search and Rescue en Squads ook nieuwe speelstanden. In Clan Wars vechten verschillende clans om een bepaald stuk gebied. De clan die dit gebied verovert, moet vervolgens andere clans van zich af zien te houden.

In Cranked moeten spelers binnen dertig seconden steeds weer een speler doden. In Search and Rescue kunnen spelers elkaar helen tijdens de multiplayerstand. In Squads ten slotte moet je jouw quad het opnemen tegen de kunstmatige intelligentie en andere spelers. 

Aanbevolen artikelen