Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xbox One-controller

Xbox One-controller vanaf 2014 ook geschikt voor PC

De Xbox One-controller moet ergens in 2014 ook te gebruiken zijn voor PC-games. 

Dat meldt Microsoft aan CVG. Microsoft werkt aan software die ervoor moet zorgen dat de controller werkt op PCs. Deze software moet er ook voor zorgen dat de Xbox One-controller automatisch bruikbaar is in games die al ondersteuning hebben voor de Xbox 360-controller. 

Vanwege verschillen tussen de twee controllers, kost het echter extra tijd om deze software af te maken. "Hoewel de controllers op elkaar lijken, hebben ze niet dezelfde technologie", aldus een woordvoerder van Microsoft. Hij noemt onder andere nieuwe draadloze technologie en de Impulse-triggers als voorbeelden van de verschillen.

In een recent interview met CVG liet Microsoft weten meer dan 100 miljoen dollar te hebben uitgegeven aan de ontwikkeling van de Xbox One-controller. Naast de triggers die feedback geven bevat de controller ook een aangepaste vierpuntdruktoets en nieuwe analoge sticks die voor betere grip moeten zorgen. Ook merkt de controller in samenwerking met Kinect automatisch wanneer een andere speler de controller vasthoudt.

Aanbevolen artikelen