Van de Wii U zijn afgelopen drie maanden 10.000 exemplaren verkocht in de regio waar onder meer Europa onder valt. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Nintendo

Wereldwijd gingen er 160.000 exemplaren van Nintendo's nieuwste console over de toonbank in het afgelopen kwartaal, waarvan 90.000 in Japan en 60.000 in de Verenigde Staten. De rest van de wereld schaart Nintendo onder 'overig' en ook Europa valt in deze regio waar in totaal slechts 10.000 exemplaren werden verkocht.

Ter vergelijking: van de Xbox 360 werden de afgelopen drie maanden 1 miljoen exemplaren verkocht. Volgens de laatste cijfers zijn er wereldwijd nu 3,61 miljoen Wii U's verkocht. 

Beweeg de cursor over het diagram om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Nintendo. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

De afgelopen drie maanden werden er meer Wii's dan Wii U's verkocht. Dan de originele Wii gingen er nog 210.000 exemplaren over de toonbank, ruim 31 procent meer dan de 160.000 Wii U's.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Nintendo. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

3DS

De Nintendo 3DS deed het beter en verkocht 1,4 miljoen keer afgelopen drie maanden, met 400.000 verkochte exemplaren in de regio waar Europa onder gerekend wordt. Dankzij het toenemende succes van de 3DS boekt Nintendo in het afgelopen kwartaal een winst van ruim 66 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 132 miljoen euro een jaar geleden.

Het bedrijf hoopt nog dit kalenderjaar de Wii U een stimulans te geven met verschillende first-party titels zoals een nieuwe Mario en Donkey Kong Country Returns: Tropical Freeze.  Een update om de console flink sneller te maken laat nog tot de herfst op zich wachten.

Lees meer over de Wii U