De bedenkers van het muziekspel Guitar Hero hebben een nieuw bedrijf opgericht dat zich richt op sociale fitnessgames. 

Kai en Charles Huang willen met hun nieuwe bedrijf Blue Goji fitnessapplicaties maken. Dat heeft het tweetal maandagnacht bekendgemaakt. De apps worden gemaakt voor smartphones en tablets. De gebroeders Huang willen dat hun software een platform wordt waarvoor andere bedrijven applicaties kunnen maken.

De software van Blue Goji moet de activiteit van gebruikers bijhouden en de mogelijkheid bieden persoonlijke fitnessdoelen te stellen. Dit alles zou 'een socialere ervaring' moeten zijn. "Wij willen dat mensen gezonder en actiever gaan leven", zei Kai Huang in een verklaring. Het bedrijf heeft eveneens plannen om de software in te bouwen in fitnessapparaten zoals loopbanden en hometrainers. 

Guitar Hero

Kai en Charles Huang richtten eerder het bedrijf RedOctane op, dat samen met Harmonix verantwoordelijk werd voor de eerste Guitar Hero-games. De serie maakt gebruik van een speciale gitaar waarop geen snaren maar knoppen zitten. De reeks kreeg een aantal vervolgen en ook speciale delen gericht op bands als Metallica en Aerosmith. Het laatste deel verscheen in 2010, waarne de serie in de ijskast werd gezet door uitgever Activision.