In 2012 besteedden bezoekers twee keer meer tijd aan het bekijken van gamevideo's op Youtube dan een jaar eerder, zo blijkt uit een onderzoek van Google.

Bovendien kijken steeds meer mensen video's van kanalen waar ze een 'abonnement' op hebben op Youtube. Het aantal views uit abonnementen werd maar liefst negen keer zo groot.

Zo'n 47 procent van de bekeken gamegerelateerde video's op Youtube is gemaakt door de gamersgemeenschap. Video's van gamers zijn dus bijna net zo populair als officiële video's van game-uitgevers, blijkt uit het onderzoek.

Gamevideo's zijn vooral populair nadat een spel uitkomt, aangezien video's zoals walkthroughs en reviews pas door gebruikers gemaakt kunnen worden als een spel al is verschenen. Voor de release van een game worden vooral video's bekeken die door de uitgever van een game gemaakt zijn.

Opvallend is dat reviews en tutorials vaker op smartphones bekeken worden dan bijvoorbeeld een aankondigings- of lanceertrailer van een game. Tweederde van alle views blijft echter plaatsvinden via een desktop-PC.

Bekijk het hele onderzoek van Google op NUtech